15/09/2017

L’Airbus A400M

L'Exèrcit de l'Aire va presentar fa mesos el nou avió de transport militar a la base aèria de Saragossa, seu de l'Ala 31, unitat on s'integra el nou Airbus A400M. Espanya va rebre el seu primer avió, d'un total de 27, al desembre de l’any passat. L'Exèrcit de l'Aire té intenció d'operar només 14 d'aquests 27 aparells a l'Ala 31, mentre que els altres 13 restants s'intentaran vendre a d’altres països com Mèxic o Xile, on l'avió ha causat molt bona impressió.

L’Airbus A400M


"La recepció d'aquest avió ha estat un salt qualitatiu important a l'Ala 31", explica el coronel Gamboa, cap de l'Ala 31. "Passar del C130 Hèrcules al A400M ha estat com canviar una màquina d'escriure per un ordinador" destacava. També ens ressaltava la gran capacitat de càrrega i autonomia d'aquest avió: "El A400M fa per 2 Hèrcules", "Amb aquest avió hem pogut volar directes des de Saragossa a Washington, amb l'Hèrcules haguéssim hagut de fer dues escales" relatava finalment el coronel Gamboa.

L’Airbus A400M


L'avió, que va realitzar la seva primera desfilada aèria el dia de les Forces Armades, es troba en fase d'integració a l'Ala 31. "Volem que l'engranatge funcioni. Després vindran els vols tàctics" va dir el coronel Gamboa. Amb 100 hores de vol d'aquest avió a l'Exèrcit d'Aire, a aquesta unitat concretament ja se li ha solucionat el problema que es va detectar en les PGB (Propeller Gear Box). La segona unitat de l'A400M per a Espanya es troba en la fase final d'acoblament a la factoria que Airbus Defense té a Sevilla, amb el número de sèrie 70. S'espera que sigui rebuda per l'Exèrcit de l'Aire a finals d'any i que ajudi a seguir el procés d'integració del nou A400M a l'Ala 31 el més ràpidament possible.

L’Airbus A400MFont: AviacionD