04/01/2018

L’autobús elèctric de Proterra recorre 1.772 quilòmetres amb una sola càrrega

El fabricant nord-americà Proterra ha confirmat la fita aconseguida amb el seu model Catalyst E2. Un autobús elèctric que ha recorregut 1.772 quilòmetres amb una sola càrrega de les seves bateries. Un rècord mundial que posa sobre la taula la imparable evolució d'aquest tipus de vehicles.
Per aconseguir-ho, aquest model compta amb una gegantina bateria de 660 kWh. Un veritable monstre que ha permès a aquest model millorar l'anterior millor marca aconseguida per aquest mateix model, 966 quilòmetres, aconseguits durant una prova organitzada per Michelin.

L'autobús elèctric de Proterra recorre 1.772 quilòmetres amb una sola càrrega

Això suposa que aquest autobús elèctric de 12 metres de llarg i capacitat per a 40 passatgers asseguts, hauria aconseguit una mitjana d'uns 37.2 kWh als 100 kms. Una xifra realment cridanera per a un model de gairebé 15.000 quilos de pes.
Per descomptat, com podem veure al vídeo, es tracta d'una prova que res té a veure amb la realitat. L'autobús ha circulat buit i, a més, ho ha fet en un circuit on a més de poques pendents, no ha comptat amb trànsit que interrompi la seva velocitat de creuer.Però es tracta d'una demostració del nivell d'eficiència i autonomia que aquest tipus de vehicles estan aconseguint. Un Proterra que sota el més exigent cicle EPA, que suposem també es farà sense passatgers, ha aconseguit uns no menys cridaners 563 quilòmetres d'autonomia.

L'autobús elèctric de Proterra recorre 1.772 quilòmetres amb una sola càrrega

Fins i tot aquesta xifra podria no ser suficient per a alguns operadors. Per a aquests el propi fabricant indica que els seus models poden oferir un servei les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. Tot gràcies a un sistema de càrrega que permet des d'una recàrrega ràpida en un punt convencional, format CCS Combo, fins a una recàrrega súper ràpida mitjançant una presa específica que arriba a 1 MW de potència.

L'autobús elèctric de Proterra recorre 1.772 quilòmetres amb una sola càrrega

A canvi d'una inversió que de moment supera de llarg al d'un model dièsel, a més de la reducció d'emissions dels clients, poden aconseguir un estalvi en costos operatius que Proterra s'estima en 237.000 dòlars en la vida útil del vehicle, uns 12 anys. Una diferència que li permet difuminar la diferència de preus. Fins i tot en aquest escenari cal afegir que un model elèctric possiblement pugui estendre la seva vida útil molt més enllà dels 12 anys que s'han posat com a estimació. Pel que fa a la llarga l'estalvi serà encara més gran.


Font: Proterra