30/11/2024

LECTURES DE NOVEMBRE

Les lectures de novembre han vingut marcades per un seguit de relectures per preparar una taula que moderava i dos clubs de lectura.

L’HOME DE PRAGA  de Jaume Albertt Ollé

Una investigació on res és el que sembla ni ningú és qui diu ser. On les revenges del passat desperten fantasmes adormits i treuen a la llum els secrets més ben guardats.

Una parella de mossos que son com ‘l’estranya parella’; la Rosa es una dona forta, independent, catalana; mentre que el seu company, en Paco, andalús, trepa, masclista, poca solta...  Es complementen  i en més d’una ocasió t’arrenquen un somriure.


LA MODISTA DE GRÀCIA  de Marc Font

Novel·la escrita a base de notes de mòbil durant un any sabàtic.

La Loreto, protagonista absoluta d’aquest thriller, és una modista de vestits de núvia amb un passat força complicat: quan tenia dotze anys va ser ‘venuda’ pels seus pares a un home que li triplicava l’edat.

Un estrany episodi portarà a en Xavi, veí de la Loreto, a investigar sobre la vida de la modista, deixant al descobert secrets del passat i tèrbols esdeveniments vinculats amb la Loreto.


JA ESTEM MORTS, AMOR  de Xavier Aliaga

Es una història de mort i d’amor, on es revisa la vida i la mort des de diferents angles, des del punt de vista de les víctimes, ja estiguin vives o mortes, que veuen com la seva vida descarrila.

Es una història de dolor, de patiment de tristesa i de culpa i sobretot de superació.

La història ens arriba a través d’una noia morta que pot fer de narradora omniscient perquè “morir és l’única manera de saber-ho tot”, segons es diu ella mateixa.


LA VEU  d’Arnaldur Indridason

L'autor ens situa a la capital islandesa durant les festes de Nadal. En un luxós hotel de la ciutat on troben assassinat a ganivetades al seu porter, Gudlaugur, vestit de Pare Noel, els pantalons baixats i un preservatiu posat.

Indridason aborda la temàtica de la infantesa, dels nens extremadament exigits pels seus pares, dels nens maltractats, de la difícil relació entre pares i fills.

Una trama plena de girs inesperats, de moments de tensió i de suposicions errònies que van creant una teranyina que ens enganxa amb facilitat i que fa que el llibre sigui additiu i ràpid de llegir.


SARAH, MEREIXES SABER-HO de Francesc Soler

La contraportada ens diu que estem davant d'un thriller additiu, ple de girs inesperats i tocs d'humor que narra la particular venjança de dues dones contra la violència masclista.

I us puc assegurar que és cert. La història de la Sarah i la Sara és trepidant, enginyosa, amb tocs d’humor i molt més.

Un tuit de la Sara, que es farà viral i arribarà fins a la Sarah, és l’inici d’aquesta trama plena de secrets, amistat i assassinats.

I durant tota la novel·la se’ns presenta un gran dilema: la Sarah i la Sara són víctimes o són botxins?


ELISA KISELJAK  de Lolita Bosch

Un llibre curt que es relata la violació de l’Elisa quan està a punt de fer els onze anys, com ella oblida aquell fet i només recorda que l’amic del pare l’hi ha promès una polsera de plata i com catorze anys més tard el record es fa present esmicolant la vida de l’Elisa per segon cop.

Escrita d’una manera punyent, repetint un seguit de frases, anant endavant i endarrere en la vida de l’Elisa i donant-nos diferents punts de vista. És un dels llibres més colpidors que he llegit.


JO, LAIA  de Jordi Sierra i Fabra

 Història d’una adolescent, la Laia, amb greus problemes d’autoestima, fet que la porta a intentar suïcidar-se.

Capítols alterns  on llegim fragments del diari que escriu la Laia i que assistim a les sessions que té amb la seva psiquiatra.

Una trama força fluixa i previsible, però amb un a tècnica narrativa impecable.