21/10/2016

Les ciutats intel·ligents ens faran la vida més fàcil

Centenars de països estan transformat les seves ciutats en smart cities, és a dir, en ciutats eficients, sostenibles i tecnològiques. Ho explicava El País en realació al congrés Smart City In Focus, que es va celebrar a la Xina. Tot seguit, resumim algunes claus de les ciutats intel·ligents que ens han de fer la vida més fàcil.

Arribar abans i sense contaminar. Autobusos elèctrics, amb un GPS que permeti consultar-ne el recorregut a través d’una app o rebre missatges quan l’autobus estigui arribant, sensors als semàfors que alerten als usuaris de l’arribada dels busos perquè estiguin en verd i es pugui reduir el temps de trajecte… són algunes opcions que s’han aplicat.

Tràmits oficials des del mòbil. Pagar l’agiua i les factures municipals a través d’una aplicació mòbil, registar-se per demanar plaça a l’escola pública, demanar permís d’aparcament o enviar fotos de carreteres en mal estat…

Dades que creen empreses. Aprofitar dades anònimes dels ciutadans com ara el tràfic, posició geogràfica, turisme i consum, per marcar tendències, donar una visió de conjunt o crear oportunitats de negoci. Els Ajuntaments poden fer que aquestes dades siguin informació pública i oberta per tal d’afavorir la creació d’start-ups.

 

Font: El País