Els experts preveuen un augment de la competència pel talent entre les companyies en els propers anys i afegeix que un gran nombre d'elles buscaran complementar les seves plantilles mitjançant intel·ligència artificial, robòtica i automatització.
Les empreses britàniques compensaran la pèrdua prevista de treballadors de la Unió Europea com a conseqüència del Brexit amb l'ús de
"intel·ligència artificial, robòtica i automatització", segons un estudi de la consultora KPMG.
Després que aquesta firma realitzés l'estudi
Efectes del Brexit sobre els ciutadans de la UE, un responsable de KPMG, Antonio Hernández, ha indicat en un comunicat que les empreses britàniques hauran d'esforçar per
"evitar una fuga de talent".
Per a això, Hernández, soci responsable de KPMG a Espanya per Brexit i Internacionalització, les companyies hauran d'actuar per evitar que se'n vagi un milió de treballadors capacitats de països de la Unió Europea, que representen una mica més del 3 per cent de la població activa del Regne Unit.
L'expert de la consultora, en aquest context, preveu un augment de la competència pel talent entre les empreses en els propers anys i afegeix que un gran nombre d'aquestes buscaran complementar les seves plantilles mitjançant intel·ligència artificial, robòtica i automatització.
D'acord amb l'enquesta, el 45% dels ciutadans europeus que treballen al Regne Unit planegen quedar-se, un 35% s'està plantejant anar-se'n, i el 8% (percentatge que es correspondria amb el milió de treballadors abans esmentat) ja ha pres la decisió de fer-ho.
Segons el experts, ja s'estan percebent conseqüències del Brexit, com
"una disminució de les sol·licituds de matriculació de ciutadans de la UE en les universitats britàniques el que, arribat el cas, podria provocar un problema en el planter d'especialistes d'alt nivell, així com una manca de químics, lingüistes i altres professionals".
Segons KPMG, el perfil dels empleats més proclius a abandonar el Regne Unit són els denominats
indey, sigles angleses que al·ludeixen a treballadors independents, sol·licitats, formats i joves.
Així, assenyala que la meitat dels enquestats amb doctorat i el 39% dels que compten amb una titulació de postgrau afirmen que s'estan plantejant anar-se'n del Regne Unit. A més, el 52 per cent dels que guanyen entre 50.000 i 100.000 lliures (entre 54.600 i 109.200 euros) planegen anar-se'n o s'ho estan pensant.
Respecte a aquest col·lectiu, Hernández ha indicat que, a causa dels escassos esforços efectuats per les empreses per retenir-los,
"el Regne Unit està exposat a perdre part dels seus professionals de tecnologies de la informació, creatius, enginyers i especialistes en finances, per citar alguns exemples".
Per tot això, i mentre la meitat dels treballadors europeus esperen que les seves empreses es dirigeixin a ells amb
"una manifestació clara demanant-los que es quedin", KPMG aconsella a les empreses actuar per evitar la fuga de talent que pot donar-se vinculada al Brexit.
Així, els ha proposat, entre altres mesures, que prenguin consciència del risc al qual s'exposen per la marxa d'aquests empleats, que parlin amb ells, que decideixin
"una estratègia per donar suport al personal davant qualsevol nou règim d'inscripció del Ministeri de l'Interior britànic", o que pensin en les seves inversions en formació i en la política de retribució i prestacions.
Font: Expansión