06/11/2015

Les gallines de la NASA

He d’admetre que la gent de la NASA usen i gestionen la tecnologia de manera espectacular, com ningú, que fan una tasca de divulgació ferma, constant i molt valuosa, que les seves aportacions al coneixement humà del nostre entorn proper del sistema solar i de l’univers en general són vitals, i possiblement bàsiques per al futur de la humanitat. Tanmateix, des del meu modest punt de vista, que canviïn el cap de premsa d’una puta vegada i que lloguin algú els que moderi i filtri de manera assenyada i menys sensacionalista els anuncis que fan de les notícies que difondran.

Ahir (20151105) esperava un anunci impactant i definitiu sobre l’atmosfera marciana i van i es depengen que el vent solar l’erosiona. Bravo, podré dormir tranquil, o no, perquè possiblement alguna de les ments comunicadores de la NASA també hagi estat erosionada pels vents del sensacionalisme.

Ja fa temps que esperàvem, també, en un altre inquietant anunci de roda de premsa, alguna notícia sobre una bèstia viva capturada als confins de Tità o als penya segats de Ganimedes, una bèstia voladora a les profunditats gasoses de Júpiter o un cuc resistent a la pluja àcida del forn venusià, però es va quedar tot en una altra falsa alarma bacteriana i terrestre.

Quan jo era petit, em varen despertar els de casa a la matinada del setze de juliol del seixanta-nou, amb un parell de sonores plantofades perquè veiés que els de la NASA havien arribat a la lluna (clica aquí per veure tora la història). Fins i tot la meva iaia Pepeta, filla dels Emprius Montesquiu, es va emocionar amb la gesta que, amb dos collons, l’exnazi Von Baun, va assolir, se li ha de reconèixer.

Ara anem d’altíssima tecnologia i declaracions totalment decebedores... el vent solar, per déu, si cada matí ens hi pentinem amb el vent solar.

Mentre no ens ensenyin els de la NASA la gallina colossal que menga metà i expulsa amoníac, que erupta hidrocarburs alifàtics després d’esmorzar i defeca metalls polivalents o l’enigmàtica matèria fosca que engabia l’espai, seguiré una mica incrèdul i emprenyat, amb les tristes declaracions d’altíssima tecnologia de la NASA que segur que saben més del que diuen o, fent meves les paraules de Fox Mulder (que no de la Dana Scully), I want to believe*.

*Que els déus, de la NASA) em siguin propicis (i ventosos).

Artist’s rendering of a solar storm hitting Mars and stripping ions from the planet's upper atmosphere.