10/07/2018

Les possibilitats culinàries del “pulled pork”

Importada dels Estats Units, aquesta tècnica per coure la carn de porc aconsegueix una carn sucosa i molt tendra mitjançant un marinat amb espècies i una llarga cocció a baixa temperatura.

  1. De porc: “pulled pork” dóna nom a una tècnica per cuinar el porc (marinat amb espècies) durant un període molt llarg de temps i a baixa temperatura, per aconseguir que el col·lagen de la carn es trenqui i quedi una carn suosa i molt tendra, que es pugui esmollar només tocar-la. La millor manera de cuinar-lo és en un fumador, que transferirà característiques de barbacoa a la carn, però si no se’n disposa, també es pot fer al forn o en un “braiser” o cocota. La millor part del porc per cuinar a aquest estil és l’espatlla, ja que és una part relativament dura per aguantar un brasejat de llargues hores, i conté la qualitat de greix necessària per mantenir la carn humitejada.
  2. A la cuina: Va bé fer-ho un dia abans de consumir la carn, ja que reposarà en el suc de cocció i això li transferirà un sabor més complex. Per acompanyar-ho, com que és una carn especiada o fumada, li van bé ingredients que la contrarestin, com ara vegetals crus, verdura de fulla, enciam i confitats.
  3. Origen: Aquesta tècnica és originària dels Estats Units, però n’hi ha versions similars en altres països. A la resta d’Amèrica és molt tradicional menjar carn “desmechada” com és el cas de Veneçuela, Colòmbia i Mèxic.

Podeu llegir l’article sencer a 👉 https://www.cuina.cat/consells-de-cuina/pulled-pork_200878_102.html