19/07/2017

Les tauletes no aixequen cap: 10 trimestres consecutius de caiguda

El format tauleta segueix en retrocés. Després d'uns primers anys de creixement significatiu de les tablets que va tenir com a punt de partida l'aparició del primer iPad el 2010, les vendes mundials d'aquests dispositius s'han ressentit en els últims temps. El descens del primer trimestre a nivell mundial marca el desè trimestre consecutiu en què les vendes de tauletes cauen. Així mateix, en els últims cinc trimestres s'han registrat caigudes de dos dígits.

Les tauletes no aixequen cap

En el primer trimestre d'aquest any ha continuat la tònica i es van reduir un 8,5%, segons la consultora IDC. La companyia parla d' "una lenta transició de les tauletes tradicionals cap a les 2 en 1". Entre gener i març, es van comercialitzar a tot el planeta un total de 36,2 milions d'unitats. "A Espanya el descens és menor, al voltant del 3,8%, essent la baixada en la venda de tauletes tradicionals la principal responsable d'aquest decreixement, ja que la venda dels dispositius 2 en 1 ha augmentat", ha assegurat Laura Castillo, analista d'IDC Espanya.
En el rànquing mundial de fabricants, Apple i Samsung mantenen un clar domini, amb un 40% de quota de mercat entre els dos. No obstant això, en el primer trimestre, va destacar Huawei, amb un 37% de creixement i que va aconseguir la tercera plaça de la classificació, superant el 7% de quota.

Les tauletes no aixequen cap

Font: RedesTelecom