08/01/2015

Llibertat d’expressió?

El mateix dia en que una publicació satírica i els seus periodistes eren brutalment agredits a França i que des de les institucions de l'estat espanyol, amb el govern en primera fila, es feien proclames a la llibertat d'expressió, un humorista satíric era imputat a Espanya per aquest vídeo.
Tota la solidaritat amb Facu. Serveixi aquest post d'autoinculpació...L'humorista de LaTuerka @Facu Díaz ha estat imputat aquest dimecres per l'Audiència Nacional per un presumpte delicte "d'humiliació a les víctimes del terrorisme". El motiu és un sketch emès en que un encaputxat anunciava el "cessament de l'activitat armada del Partit Popular" pels seus múltiples casos de corrupció, i anunciava que militants conservadors s'afegirien a formacions polítiques com UPYD i Vox.

La denuncia per la que ha estat imputat va ser presentada per l'associació "Dignidad y Justícia" que va al·legar que el vídeo equipara en to "burlesc i de mofa" al PP amb ETA. D'aquesta manera, la associació considera que l'sketch és "clarament constitutiu d'una humiliació, vexació, descrèdit, i escarni a las víctimes del terrorisme i els seus familiars, castigat a l'article 578 del Codi Penal".