04/08/2015

L’MS-DOS i el puto Windows 10

Queden lluny els dies que, en llargues sessions dominicals (per a desesperació de la família), instal·lava als primers PC els primers i primitius sistemes operatius, els MS-DOS.

Recordo també el primer Windows amb entorn gràfic, amb un munt de disquets i un munt de dubtes i el salt definitiu cap a la (suposada) integració (suposadament) amable de l’usuari amb el Windows 95, tan similar i tan copiat dels sistemes operatius d’Apple que, en aquell llavors, quan un volia fer alguna operació rutinària i no sabia com, només calia pensar com es faria amb un Mac i llestos. Recordo també els primers ordinadors Apple que vaig tenir, que es penjaven de pura inactivitat.

Però totes aquestes coses, properes i llunyanes alhora ens han dut on ara som, a un caos total per a l’usuari que encara no en té puta idea de què és un GB, un MB o un disc dur, per no dir ja un disc d’estat sòlid, el núvol o una simple còpia de seguretat per a les seves dades que segur que acabarà perdent un dia o un altre.

Amb tot això, i per no avorrir, que en això també s’ha canviat i ara la gent llegim a corre-cuita breus fragments de text com ara aquest pretén ser, m’agrada recordar que aquest 29 de juliol Microsoft em va prometre actualitzar el meu estable Windows 7 a un flamant i veloç Windows 10 després de saltar-se inexplicablement, el Windows 9.

A 4 d’agost he rebut un email de Microsoft, en qualitat d’usuari enregistrat, pel qual se m’informa que la meva reserva de Windows 10, feta ja fa unes quantes setmanes, es complirà en els propers dies o setmanes.

Mira Microsoft, quan Apple afirma en una de les seves esnobs keynotes des de l’auditori Yerba Buena Center de San Francisco que actualitza un sistema operatiu, ho fa quan s’acaba la punyetera keynote i no dues setmanes o dos mesos després. Un deu, sí senyor.

Ara en Gates és filantrop i recorre Àfrica per curar nens desvalguts o així i, en un acte admirable de generositat, cedeix la seva fortuna a bones causes, però si em diu que m’actualitzarà el puto Windows 7 al 10 el 29 de juliol, perquè no ho pot complir?

Cada dia m’agraden més les pomes.