20/07/2017

L’últim ‘truc’ d’Elon Musk: afegir les bateries Tesla per acabar amb el suport dels combustibles fòssils

Diuen alguns que està tot inventat. Altres però, com Elon Musk, prefereixen fer coses per canviar el model de vida. Des que fa pocs anys el seu nom va irrompre amb força de la mà del fabricant de cotxes elèctrics de luxe Tesla. Musk no ha parat d'intentar canviar el model energètic actual cap a un de més sostenible i que beneficiï a tothom.

L'últim 'truc' d'Elon Musk: afegir les bateries Tesla per acabar amb el suport dels combustibles fòssils

Així, ha creat cotxes elèctrics, uns més cars que d'altres i ha apostat per les bateries com a solució d'emmagatzematge energètic. També ho ha fet amb l'autoconsum. Només cal veure la seva última aposta amb les teules solars.
I ara, ha volgut donar un pas més enllà en sistema elèctric actual. Un nou sistema, en el qual les bateries juguin un paper fonamental, en el qual se'n beneficiïn tots: elèctriques i consumidors i que, a sobre, ajudi a ser més sostenible. Sembla la solució ideal, tot i que no serà fàcil fer-ho tenint en compte el món en què vivim.
L'últim truc de Musk l'ha anomenat agregació. El que ha fet és unir les bateries Powerpack (les que fan servir les elèctriques per les seves petites centrals de renovables) i les bateries Powerwall (les que utilitzen els consumidors a casa per autoconsumir energia). Powerpack + Powerwall = agregació.

L'últim 'truc' d'Elon Musk: afegir les bateries Tesla per acabar amb el suport dels combustibles fòssils

Aquesta agregació té diversos objectius, encara que el principal de tots és que tothom surti beneficiat, tant elèctriques com consumidors. Amb la suma de les bateries, Musk pretén crear una xarxa d'energia de la que es beneficiï tant l'elèctrica que té les Powerpack com els autoconsumidors que tenen les Powerwall.
Tesla ja està treballant amb l'elèctrica de l'estat de Vermont, Green Mountain Power. Aquesta companyia instal·larà Powerpacks en terra i desplegarà fins a 2.000 bateries Powerwall als propietaris d'habitatges dins del territori on dóna servei, el que permetrà l'eficiència de la xarxa d'energia i l'augment de la generació renovable.
Per només 15 dòlars al mes o una quota única de 1.500 dòlars, els clients de la companyia rebran energia a la seva llar durant els propers 10 anys, cosa que elimina la necessitat de generadors de suport tradicionals, controlats manualment, que utilitzen combustibles fòssils.

L'últim 'truc' d'Elon Musk: afegir les bateries Tesla per acabar amb el suport dels combustibles fòssils

Alhora, Tesla i Green Mountain Power proporcionaran una varietat de serveis a la xarxa utilitzant les bateries Powerwall instal·lades, amb un major lliurament de capacitat dinàmica (reserves d'energia que poden ser enviades quan més es necessiten) i l'estabilitat d'una xarxa addicional, alhora que redueix els costos de manera sostenible per a tots els clients de les elèctriques.
A més, Tesla també treballarà amb Green Mountain Power per despatxar el recurs agregat als mercats majoristes d'electricitat de Nova Anglaterra, produint un estalvi addicional per als clients de la regió.
Aquesta iniciativa és només el principi. Tesla està treballant amb comercialitzadores d'energia, amb els operadors de xarxes, amb les elèctriques i els agregadors de tot el món per desbloquejar la capacitat de les bateries de Tesla i lliurar serveis a la xarxa alhora que proporciona energia fiable en qualsevol moment del dia.

L'últim 'truc' d'Elon Musk: afegir les bateries Tesla per acabar amb el suport dels combustibles fòssils

"A mesura que el desplegament de bateries de Tesla continua accelerant, podem augmentar l'adopció d'energies renovables, modernitzar la nostra infraestructura ja envellida, i millorar la resistència de la nostra xarxa elèctrica per a beneficiar a tots", assegura Tesla al seu bloc.

Font: El Periódico de la energía