06/10/2016

L’última companyia que feia videocasseteres deixa de fabricar-les

Encara hi havia una companyia al Japó que aquest any 2016, en ple segle XXI, fabricava videocasseteres com la de la imatge de sota. Però ja no ho farà més, atès que ha anunciat que finalment després de més de 30 anys deixarà de fabricar-les. És la fi d'una era que possiblement, no se sabia que encara existia.

L'última companyia que feia videocasseteres deixa de fabricar-les

La companyia de la que parlem és Funai Electric, i la raó per la qual deixarà de fabricar-les, és senzilla: cada vegada se'ls fa més difícil aconseguir les peces necessàries per a la seva manufactura. És a dir, la raó no és que no es venen, perquè asseguren que les vendes no estan tan malament com es podria imaginar.

L'última companyia que feia videocasseteres deixa de fabricar-les

L'any passat asseguren que van vendre unes 750.000 unitats d'VCRs, i en l'era d'or de les videocassets, entre les dècades de 1980 i 1990, en venien almenys uns 15 milions d'unitats cada any.

L'última companyia que feia videocasseteres deixa de fabricar-les

Per què al Japó seguien venent tantes videocasseteres és un misteri, però la realitat és que hi havia certa demanda per aquestes màquines retro per gravar vídeos. Avui dia hi ha col·leccionistes que compten amb una infinitat de cintes de Betamax i VHS en les seves lleixes, i si volen unir-se a la tendència és hora que vagin comprant la seva videocasset, ja que aviat no n'existiran més en el mercat.

Font: Mental Floss