21/08/2017

Maridatge per la carn a la brasa

Bon dia,

Com gaudir d’una bona carn a la brasa amb un bon vi?
Doncs avui, volem compartir alguns consells de maridatge per a gaudir millor de les barbacoes;)

Segons els apassionats de la cuina, tot plat ha d’anar acompanyat del millor vi, mentre que pels apassionats del bon vi, el plat ha d’estar a l’altura de la beguda.
A Espanya hi ha una filosofia que pot resumir aquestes dues activitats: “Menja quan beguis i beu quan mengis”.

A vegades s’associa als vins negres amb cos, és a dir, aquelles begudes fortes, com a ideals per a combinar-les amb carn a la brasa. Però no sempre és així, ja que aquest plat s’aprecia millor quan es barreja amb vins negres de cos mig.

El Chianti, Brunello i el Dolcetto són bons vins negres italians que mariden excel.lenment amb un plat de carn a la brasa, ja que l’acidesa és sutil. També els vins francesos Beaujolais Morgon i Fleurie són una opció que assegura un gran maridatge.

Per altra banda, vins una mica més coneguts per maridar amb carn a la brasa són els vins Zinfandel i Cabernet Sauvignon. Amb aquest maridatge, no t’arrepentiràs 😉

I si volem un bon maridatge per la carn de porc?
Doncs una gran opció és el Chenin Blanc: un vi blanc especial sobre tot si el plat conté pomes com a ingredient.

A més, el porc és un plat molt versàtil, pel que pot ser maridat tant amb vins blancs com negres; el vi Pinot Noir és una altra bona opció.
Finalment, un plat de pollastre a la brasa, va molt ben acompanyat d’un vi blanc, alguns bons i econòmics, són els vins Chardonnay, tant xilens com argentins.

En definitiva, no fa falta ser un especialista en vins per acompanyar la carn a la brasa i aconseguir un bon maridatge, la idea és provar diferents opcions i quedar-te amb aquella que et fagi gaudir d’un bon àpat.

Font: vix.com