07/06/2018

MORT SOTA ZERO


Mort sota zero de Ludmilla Lacueva
Ludmilla Lacueva ens presenta una història de venjança; de secrets familiars que persegueixen als descendents al llarg dels anys.

 Jordi Puig de Castellnou, únic fill del marquès de Fenolleda, es retira una temporada a un hotel de Soldeu amb la intenció d'esquiar i trobar una mica de pau emocional després de la ruptura amb la seva parella. Mentre esquia pateix un accident que ell té la sospita que ha estat provocat, es començarà a preocupar de debò quan a l'hotel on s'allotja es cometin una sèrie d'assassinats. El comissari Cerni Llop serà l'encarregat de dur a terme la investigació, però toparà constantment amb la figura de l'antic Batlle i padrí del Batlle actual, Climent Masoliver. Mentre el primer és un home jove i enèrgic que fa servir tota la tecnologia que té al seu abast, el segon és un home tradicional que no acaba d'amollar-se als canvis i que pot ser un veritable corcó. Les topades entre els dos homes donen peu a la Ludmillaper posar de manifest quelcom que succeeix a tot arreu, la lluita constant en preservar les arrels i les tradicions al mateix temps que s'avança cap al futur.

«Mort sota zero» és un thriller psicològic ambientat a mig camí entre l'Andorra actual i l'Anglaterradels anys setanta, amb alguna incursió a Edimburg, també en l'actualitat. Hi trobem assassinats, ànsies de venjança, mentides, enganys, una investigació en curs, però no hi busquen sang i fetge perquè d'això no que no n'hi ha.

Escrit amb un llenguatge planer i directe que ens fa entrar en la història des de les primeres pàgines; una trama ben lligada que fa que passat i pressent acabin convergint, amb alguns girs inesperats que ajuden a mantenir la intriga del lector. Uns personatges ben perfilats, dels que destacaria al ex-Batlle Climent Masoliver, com a personatge carismàtic i un xic torracollons. Unes descripcions acurades, detallades, que ens permeten passejar-nos pels diferents escenaris i que ens mostren una típica casa andorrana, la de Climent Masoliver, Cal Palinqueró, on es conserven molts dels detalls dels temps passats.

A l'inici de la novel·la ens trobem amb un índex de personatges, separats pel lloc geogràfic on ens els trobarem, sigui Andorrao Anglaterra. És cert que són nombrosos els personatges que per les pàgines del llibre desfilen i que la coincidència de cognoms ens podria portar a confondre'ls i tenir aquest índex és de gran ajuda.

A tot això cal sumar la delicada edició del llibre. Cuidat fins a l'últim detall tal com ja ens tenen acostumats les amigues d'Apostroph