18/07/2018

Nou model de reconeixement facial a gran escala 3-D

Investigadors de la University of Western Australia han dissenyat un nou sistema capaç de realitzar un reconeixement facial a gran escala 3D que podria transformar tota la indústria biomètrica.

Nou model de reconeixement facial a gran escala 3-D

El model podria ser utilitzat per qualsevol organització o agència governamental per obtenir un reconeixement facial més acurat en 3-D i podria generar aplicacions generals i millorar les mesures de seguretat, tot eliminant la necessitat de contrasenyes personals.
El reconeixement facial s'està convertint ràpidament en l'eina triada per les indústries de vigilància, seguretat i informàtica i es basa en la capacitat dels models informàtics per determinar si una persona és legítima o no.
En l'actualitat, el reconeixement facial 2D de fotografies és àmpliament utilitzat i, aparentment, ha superat els nivells d'exactitud humana, però té diverses mancances que el model 3-D més avançat, pot abordar.

Nou model de reconeixement facial a gran escala 3-D

A diferència del programari de reconeixement facial 2D, els models 3-D tenen el potencial per fer front als canvis en la textura facial, l'expressió, les poses i l'escala, però les dades són difícils de reunir.
Les dades facials 2D es poden obtenir simplement mitjançant la cerca a Internet, mentre que les dades facials 3D requereixen la recollida física de subjectes reals limitant així el seu ús.

Nou model de reconeixement facial a gran escala 3-D

L'equip de recerca del Departament de Ciències de la Computació i Enginyeria de Programari de la UWA va crear el primer model, anomenat FR3DNet, que analitzava 3,1 milions d'escanejos 3-D de més de 100.000 persones.
Es van formar el model per conèixer les identitats d'un gran conjunt de dades de persones conegudes i, posteriorment, fer-les coincidir amb una prova de cara a una d'aquestes identitats.
El model va ser un gran pas endavant en el camp del reconeixement facial 3-D. Amb les càmeres 3D, que cada cop seran més barates i assequibles, el futur per al reconeixement pur de 3-D no sembla lluny.

Nou model de reconeixement facial a gran escala 3-D

La investigació demostra que el rendiment del reconeixement en escaneigs 3-D és millor i més robust. L'escaneig 3D podria ser possible indiferentment de qualsevol actitud, si porta ulleres o una màscara facial, si riu o simplement somriu, de manera que aquest model profund pot reconèixer a qualsevol en un instant.
S'espera que aquesta investigació ajudi a millorar la seguretat dels dispositius que utilitzen el reconeixement facial per donar accés a xarxes i sistemes.
El model de reconeixement facial 3D (FR3DNet) està actualment disponible per finalitats de recerca. El document es va publicar a Computer Vision and Pattern Recognition.

Font: University of Western Australia