31/07/2017

Per què ara elaborem sense additius?

CADA DIA HI HA MES PERSONES AMB AL•LERGIES I INTOLERANCIES!

La qualitat dels animals que ens mengem actualment es bona. Primer per que els productors tenen una consciencia de la feina ben feta. La majoria de les granges de la nostre comarca son portades per famílies i aquesta es la seva font d’ingressos per lo que mimen els animals i produeixen unes carns fermes i gustoses. En segon lloc per que la Sanitat Publica fa uns controls exhaustius a les granges i a la alimentació d’aquests animals.

Nosaltres des de Arderiu la carn fa un any ens vàrem plantejar com podríem millorar els nostres elaborats i que aquesta millora repercutís amb millor salut pels nostres clients i les seves famílies. La nostre reflexió va ser… si tothom està preocupat per lo que es menja si cada dia hi ha mes casos de clients amb intoleràncies i al•lèrgies. Per què no tornem a elaborar com feien els avis?
Lo mes important va ser treure dels nostres elaborats tots els components químics que en petita quantitat feien que el producte es veies molt maco durant set dies però que no aportaven res a la salut.

Aquesta decisió va implicar un risc, els paladars i la vista dels nostres clients estan acostumats als conservants i colorants i treure’ls es tant com tenir que explicar una i cent vegades que la carn sense additius es va tornant fosca paulatinament, que es un procés natural i que no per això deixa de ser bona i de tenir els mateixos nutrients.

Aquest canvi també ens va afectar a nivell de producció ja que vàrem tenir de canviar-ho. Els conservants naturals que s’utilitzen no tenen la força ni la durabilitat dels conservants químics i això implica elaborar mes dies a la setmana amb menys quantitat per donar un producte mes sa i natural als nostres clients.

Quasi tots els nostres elaborats a dia d’avui s’estan fent sense additius, ni gluten, ni lactosa. La gent de seguida es va adonar que ja no fèiem servir els conservants químics perquè l’aspecte dels elaborats va variar, però un cop tastats i comprovat el bon gust que te la carn amb conservants naturals, a hores d’ara hem inclús incrementat la nostra xifra d’elaboració setmanal.

Es el premi a la feina ben feta.
Gràcies a tots els que confieu amb la nostre empresa.