13/10/2016

Per què la pizza Margarita es diu Margarita?

A Arderiu La Carn, com bé sabeu, hi tenim moltes Margarites. Ja les coneixeu. Per això avui ens ha fet gràcia aquest article sobre un plat amb el qual comparteixen nom: la pizza Margarita, aquella que porta tomàquet, mozzarella i alfàbrega.

Sabies que la pizza Margarita té més de 200 anys d’història? Sabies que la seva combinació d’ingredients es fruit de voler retratar sobre la massa els colors de la bandera italiana? Sabies que és la primera pizza que va començar a incorporar el formatge?

L’origen de la Margarita (la pizza, volem dir, hehehe) va tenir lloc a Nàpols l’any 1889. El xef Raffaeele Esposito, de la pizzeria Bracci, va voler crear una pizza tricolor en honor a la bandera d’Itàlia i dedicada a la reina d’aleshores, Margarita de Savoia.

La pizza es va convertir en la preferia de la reina (també en un plat de culte de l’època), de manera que Raffaele li va posar el nom de la monarca a canvi de rebre el segell reial a la seva pizzeria.

Ara a la secció de Queviures d’Arderiu també hi trobareu masses de pizza. Podeu afegir-hi tomàquet, mozzarella i alfàbrega, i tindreu una pizza Margarita.

Font: Trendencias