Sovint, en parlar de les qualitats d’aquestes carns, ens pregunten: és veritat que la de pollastre té menys greix? O és millor la de gall d’indi? O quina és la més adequada si em vull aprimar? Avui parlarem de les diferències entre aquestes dues carns, però també parlarem de les seves similituds, que són moltes.
Ambdues carns, tant la de pollastre com la de gall d’indi, són del tipus anomenat “carns blanques” i comparteixen un seguit de característiques que ens fan afirmar que les dues són carns d’excel·lent qualitat nutricional.
– Tenen un percentatge d’aigua similar, al voltant del 75% (sense tenir en compte la pell).
– El seu valor calòric per ració (125 g de carn, sense pell) està entre 130 i 140 kcal.
– Són aliments altament proteics, aportant entre 25 i 30 grams de proteïna per ració.
– La proteïna en les dues carns és d’altíssima qualitat
– Baix contingut en greix que va de menys d’1 gram per ració a 5 grams.
– Alta digestibilitat
Anem a buscar ara les diferències, si bé us avancem que no són significatives i per tant no són determinants en l’elecció d’un tipus o altre d’aviram. Sovint les diferències es troben entre les diferents parts d’una mateixa espècie, ja sigui pit o cuixa.
En resum, les dues són molt bones carns i gaudireu tant si en mengeu una com l’altra.
Font: 100per100salut