08/03/2018

‘Power over Ethernet’, la solució a la IOT en els centres de treball

A causa de l'augment de la demanda de l'anomenat Internet de les Coses (IoT) i a les noves tecnologies sense fils, cada vegada hi ha més dispositius en l'entorn laboral que necessiten o necessitaran en poc temps, una connexió a la xarxa de cablejat estructurat (veu / dades ) molt eficient.

'Power over Ethernet', la solució a la IOT en els centres de treball

Actualment es disposa de la tecnologia Power over Ethernet (POE) que elimina la necessitat d'utilitzar preses de corrent en les ubicacions dels dispositius, permet reiniciar des d'un punt remot i, a més, garanteix un funcionament les 24 hores del dia, 7 dies a la setmana, sense necessitat de tenir en compte talls de llum. El cablejat estructurat s'ha associat habitualment a la telefonia fixa o la connexió a la xarxa de PC, impressores... etc., però avui dia la tendència és que dispositius tan variats com la il·luminació, els sensors, les instal·lacions audiovisuals, els controls de accés, les càmeres de vídeo vigilància o les xarxes sense fils, s'alimentin d'aquest tipus de cablejat, de manera que es fa necessari crear en els edificis una xarxa de connectivitat universal.

'Power over Ethernet', la solució a la IOT en els centres de treball

La consultora Cad & Lan, especialista en innovació tecnològica, explica que segons la seva experiència, la instal·lació d'un CCTV (circuit tancat de televisió) d'un edifici d'oficines amb 10 plantes i quatre càmeres per planta, suposaria un estalvi d'uns 4.000 € en cablejat, al no haver de realitzar la instal·lació de 40 preses elèctriques de corrent estabilitzada.
A l'actualitat, aquesta categorització segons la potència en watts que pot lliurar la font d'energia (va des dels 13W de PoE fins als 51,1w de PoE ++) tot i que s'espera que en aquest 2018 s'estandarditzi el PoE de tipus 4 (actualment en revisió) que permetrà lliurar una potència de fins a 74,8 watts, la qual cosa inclourà a gairebé la totalitat de dispositius existents en un edifici.

'Power over Ethernet', la solució a la IOT en els centres de treball

Encara que hi ha algunes limitacions, com les distàncies superiors a 100m, en la majoria d'edificis, no se superen aquestes distàncies entre el centre de cablejat i els dispositius a connectar. En el cas que això succeís, la consultora tecnològica recomana solucions com els cables híbrids de fibra òptica i alimentació que resoldrien aquests problemes en els casos més extrems. Amb la migració massiva que s'espera de dispositius a tecnologia PoE en el 2018, es farà cada vegada més necessària la implementació de sistemes de cablejat intel·ligent que facilitin tant l'administració com el manteniment de la infraestructura i els dispositius.

Font: RedesTelecom