30/08/2017

Practicar esport de forma saludable

Bona tarda,

Ja sabem que practicar esport és necessari per aconseguir un estat físic i mental saludable, però tenim clar com s’ha de practicar l’esport per a què sigui saludable?

Avui en dia, les maratons, ultramaratons, duatlons, competicions d’alta intensitat s’han posat de moda, però s’ha de tenir clar que l’esport d’alt rendiment i de durada molt llarga no és el més recomenable per diferents motius.
Si ens parem a pensar, segur que més d’una vegada hem escoltat temes com aturades cardíaques relacionades amb l’esport, excessos, trastorns alimentaris associats, addicció, vigorexia, etc.

Existeixen factors preventius que hauríem de tenir en compte per gaudir de l’esport, fins i tot de l’esport de competició, de la manera més sana possible.

1. Has de ser conscient de les limitacions del teu cos, has de conèixer-te per a poder regular els valors fisiològics, detectar quan alguna cosa no està funcionant bé i poder actuar a temps.

2. Planificació: si planifiques bé, podràs prevenir imprevistos i solventar fàcilment situacions no desitjades. Planificar no vol dir només saber quin entreno faràs, si no s’ha de pensar amb la nutrició i la hidratació abans, durant i després d’un entrenament, una cursa… d’aquesta manera aconseguiràs reduir l’estrés i incrementar la confiança aquell moment.

3. Gestiona la por i l’ansietat. L’autoconeixement d’un mateix és la superació de molts obstacles, has de saber què t’estressa, que t’espanta… per a poder posar-hi solució i saber gestionar i controlar l’ansietat.

I molt important, disfruta del que estàs fent en tot moment;)