25/10/2017

Preparar-se pel cotxe elèctric és qüestió de supervivència

Al juliol passat es van produir dos anuncis -un en el sector privat i un altre a l'públic- que han agitat les aigües a la indústria de l'automòbil i avivat el debat sobre la transició cap al cotxe elèctric. A partir de 2019, Volvo només traurà al mercat cotxes endollables i híbrids, mentre que el Govern francès prohibirà la venda de vehicles de gasolina i dièsel a l'any 2040. Tots dos esdeveniments apunten cap a un mateix camí: la gradual substitució dels motors de carburants fòssils pels elèctrics per tal de reduir la contaminació ambiental i adequar la indústria a una regulació neta que abans o després arribarà a la major part dels mercats.

Preparar-se pel cotxe elèctric és qüestió de supervivència

De moment, el nombre de vehicles elèctrics és pràcticament una gota d'aigua en l'oceà. Només el 0,2% -són dades de 2016- de totes les unitats venudes al món són cotxes endollables, el que suposa uns 750.000 davant dels deu milions que venen firmes com Volkswagen, Toyota o General Motors. Malgrat això, el motor elèctric té el temps i la llei de la seva part, ja que el camí que ha iniciat França és només el principi d'un corrent legislativu que està present en tots els sectors i que aposta fermament per una indústria sostenible i regida per criteris mediambientals. Hi ha més factors que auguren un futur pròsper a aquest tipus d'automòbils, entre ells la popularitat que estan adquirint a la Xina, on les vendes han assolit un creixement interenaual el 56% i ja suposen el 46% de tots els cotxes nets venuts al món.

Preparar-se pel cotxe elèctric és qüestió de supervivència

L'anunci de Volvo -que emergeix com seria competència de l'emblemàtica Tesla- per aquesta gota en l'oceà constitueix una estratègia de mercat en tota regla i una forta aposta per avançar-se a una revolució que porta temps gestant-se. Com en tot canvi de paradigma, aquelles companyies que entrin abans en el negoci tindran l'oportunitat de situar-se millor en el mercat i podran competir amb més avantatges. Atès que abans o després el futur de l'automòbil passarà per l'electricitat, preparar-se per a això sembla una qüestió ja no només d'èxit, sinó de mera supervivència.

Font: Cincodias