10/09/2018

Proteïnes, el que la teva salut necessita

Les proteïnes són elements necessaris per mantenir una salut de ferro. Prendre la quantitat necessària de proteïnes ens ajudarà a estar sans i forts davant un desgast físic molt alt.

El tema de la salut pot abastar molts punts que, finalment, acaben units entre si per aconseguir que el nostre cos estigui sa.

Vivim en una època en la qual el culte al cos és tendència. Ja no només per estil o bellesa, també per mantenir el nostre organisme en bon estat. Fer exercici i portar una dieta sana i equilibrada és necessari per tenir una salut immillorable. En el desig de mantenir un cos deu hi ha persones que treuen o afegeixen aliments a la seva dieta sense saber que, potser, estan traient coses necessàries o afegint elements dolents per la salut per perdre uns quilos o augmentar el volum de la musculatura. S’ha d’anar molt amb compte amb això.

Les proteïnes són necessàries

A moltes persones, el concepte proteïnes d’origen animal els sona com a quelcom dolent, i és molt fàcil trobar dietes on es rebaixen fins al mínim. Però aquestes proteïnes, igual que les vegetals, són necessàries per a la salut del nostre cos.

Per exemple, són molt importants a l’hora de tenir una dentadura forta i sana. Quan no es porta una dieta ben equilibrada en aquest sentit, i el cos no ingereix el que necessita, apareix la desnutrició. Això afecta la nostra salut física i a la de les nostres dents, que poden començar a patir de càries.

D’on podem obtenir les proteïnes que necessitem?

Les proteïnes poden ser d’origen animal o vegetal i poden integrar-se a la dieta gràcies a certs aliments que són rics en elles.

Per exemple, aliments com les carns blanques o vermelles, el peix blau, els ous o els llegums aporten les proteïnes necessàries perquè el nostre cos pugui funcionar correctament.

Els beneficis d’aquests aliments són molts, com millores en els teixits, aportar l’energia que es necessita cada dia, o que l’oxigen pugui arribar a totes les parts del cos.

Aquells que tenen un dèficit de proteïnes poden notar com el seu metabolisme funciona de manera més lenta, problemes a les articulacions, pitjor estat anímic o que els costi perdre pes. Com veiem, les proteïnes són necessàries per al bon funcionament natural del cos.

Podeu llegir l’article sencer a 👉 http://eldia.es/sociedad/2018-07-13/9-Proteinas-salud-necesita.htm