L'operador belga
Proximus ha anunciat plans per invertir 3 bilions d'euros en el desplegament de FTTH en els propers deu anys. La companyia té com a objectiu cobrir el 85% de les empreses i més del 50% de les llars durant el període esmentat.
El titular ja ofereix
VDSL2 a gairebé tot el país, però la
Fiber To The Premises (FTTP) només s'ha desenvolupat a les zones de nova construcció. La companyia ara està acometent un pla d'inversió per portar velocitats de gigabit per al país
Fiber from de Belgium. Les ciutats denses com Anvers, Brussel·les, Charleroi, Gant, Namur i Roeselare seran les primers amb cobertura d'aquest servei.
La companyia
Proximus va dir que les altes velocitats i la baixa latència de la fibra ajudaran a enfortir la seva posició en el mercat per poder fer créixer l'empresa en la seva quota en el segment residencial, on s'enfronta a una forta competència entre els operadors de cable com
Telenet.
Segons els plans de negoci i el mercat, Proximus va dir que té sentit econòmic desplegar fibra fins a casa (FTTH
Fiber To The Home) juntament amb la
Fiber To The Box (FTTB) en àrees denses. A les zones menys denses, l'operador continuarà actualitzant la seva xarxa
Fiber To The Cabinet (FTTC), portant la fibra més a prop del client i l'adopció de tècniques de VDSL de pròxima generació.
Proximus va dir que ja està entre els cinc operadors de tot el món per a la proporció de fibra en la seva xarxa VDSL, amb més de 21.000 km de fibra òptica que connecta els seus distribuïdors als carrers. La companyia ha llançat fibra en més del 80 per cent de les zones de negocis a Bèlgica i més de 6.000 dels seus clients empresarials, ja estan connectats a la fibra.
La companyia ha assenyalat que gràcies al seu sòlid balanç, el seu dividend no es veurà afectat pel pla d'inversió i ha promès un pay-out estable de 1,50 euros per acció en 2017-2019. S'espera que la despesa de capital al voltant d'1 bilió d'euros a l'any durant els pròxims tres anys, xifra lleugerament superior als 950 milions d'euros del darrer any.
La companyia també compta amb el suport del seu major accionista, l'Estat belga. El primer ministre Charles Michel, va dir en un comunicat que el govern federal
"s'ha d'assegurar que les condicions són favorables per a aquesta inversió en fibra".
Font: Telecompaper