24/10/2017

Què he de menjar aquesta tardor?

La natura, amb la caiguda de les fulles, ens exemplifica molt bé què implica la tardor. Els dies comencen a escurçar-se i els sentiments que més predominen són tristor i melancolia. La melatonina augmenta i la serotonina disminueix, d’aquí la manca d’energia, la sensació de cansament, tristesa, somnolència… Tenint en compte que és una època que es caracteritza pels canvis, cal que el cos estigui preparat per adaptar-s’hi.

Aliments clau

  • Vitamina C: Aquest nutrient és bàsic per no estar decaigut ni cansats. Es troba especialment en els cítrics, com les taronges, les aranges o les llimones.
  • Vitamina A: Prendre vitamina A és essencial per no agafar ni un refredat. Es troba principalment en les fruites i verdures taronges (com la pastanaga, el préssec o l’albercoc).
  • Vitamina D: És el cos qui la genera quan s’exposa la pell a la llum solar, de manera que un passeig al sol és suficient. També es troba en aliments, com en el rovell de l’ou o els peixos grassos. 
  • Vitamina B6: És l’aliat ideal per a persones que volen perdre pes o que han d’estar concentrades durant un bon temps. Es troba en la carn vermella, els ous, peix
  • Vitamina B9: S’encarrega de fabricar glòbuls vermells, necessaris perquè el cos sencer es nodreixi correctament. Es troba en llegums, espàrrecs, cítrics i cereals.

 

Si vols saber-ne més, llegeix l’article sencer aquí: https://etselquemenges.cat/repte/que-he-de-menjar-aquesta-tardor