Què li passaria a un cos humà si s’acostes massa a un estel de neutrons
L'espai és ple d'objectes perillosos. Els forats negres són probablement els més populars en l'imaginari col·lectiu, però hi ha un altre tipus d'astres que rivalitza en perillositat. Es tracta dels estels de neutrons.
L'experiència seria letal per un esser viu d'una manera més espectacular. Aquest vídeo de Science Channel ho detalla.
L'astrofísic Todd Thompson explica que les estels de neutrons són els objectes més densos coneguts per l'ésser humà immediatament per sota dels forats negres. En realitat, no són estels en si mateixes, sinó el que queda després del col·lapse gravitacional d'una estrella supergegant. Encara que són petites en grandària, la seva densitat és milers de milions de vegades la del Sol. Aquesta densitat fa que tingui un camp gravitatori tan intens que dobla fins a la pròpia llum.
Si, d'alguna manera, s'estigués prou a prop d'un d'aquests monstres, la seva gravetat començaria a atraure al cos a una velocitat cada vegada més gran abans probablement que la radiació matés. Superat un cert límit al voltant de dos terços la velocitat de la llum, la velocitat del cos de caiguda seria tan alta que el aquest cos es descompondria. La pell, els òrgans, els ossos i el vestit d'astronauta quedarien fets miques i tot això acabaria convertit en una fina cinta d'àtoms caient sobre l'estrella. Eventualment, el que quedés del cos aniria cap a la superfície de l'estrella de neutrons a una velocitat tan gran que provocaria una fulguració de grans proporcions. La potència de l'explosió deixaria en anecdòtic tot l'arsenal nuclear terrestre.