24/11/2016

Què pots fer perquè no et robin Wi-Fi?

Si notes que la connexió Wi-Fi de casa et va més lenta, es talla, no et deixa descarregar arxius gaire ràpid ni seguir programes en streaming… és molt possible que t’estiguin robant el Wi-Fi. En aquest cas el diari Ara ens dóna algunes claus que us poden ser útils.

Riscos. Si algú et punxa el Wi-Fi, no només es redueix el teu ample de banda; també és possible que et pugui robar informació o accedir als altres dispositius connectats. A més, les accions que el “lladre” faci a Internet, quedaran registrades al teu IP!

Com adonar-se’n? La manera més senzilla és descarregant-te un programa o una app: Netgear, Linksys, Airport Utility, Microsoft Network Monitor… Una altra opció és apagar tots els dispositius que necessitin Wi-Fi i mirar si el llum del router continua parpallejant. En cas que sí, és possible que te l’estiguin punxant.

Protecció. Des de la pàgina de configuració del router, assigna el sistema de seguretat més avançat: WPA2 amb xifrat AES. Canvia el nom del Wi-Fi i la contrasenya que vénen per defecte i posa-hi una frase de més de 15 caràcters. Indentificar tots els dispositius amb què farem servir el Wi-Fi i que la resta hi tinguin accés restringit.

Font: Diari Ara