30/11/2016

Què revelen les empremtes que deixes al mòbil?

Qudaríem parats de la quantitat d’informació que deixem al mòbil. Però no només a la memòria interna, que sobrecarreguem de fotos, o a les apps que fem servir; també a les empremtes que hi deixem quan teclegem.

Un equip de científics de l’Escola de Medicina i la Farmàcia Skaggs de la Universitat de California a San Diego (EUA) han examinat tots els productes químics i molècules que deixem al mòbil.

I… quin és el resultat? Doncs que el nostre mòbil (i les nostres empremtes) ens delaten sobre què mengem, quins medicaments prenem, quins productes de bellesa fem servir… L’anàlisi de les empremtes i molècules permet saber l’estat de salut dels participants, la seva dieta, els llocs que han visitat…

L’estudi va analitzar els mòbils d’una quarantena de voluntaris i va poder afinar molt el resultat. Per exemple, es va detectar si els usuaris havien fet servir cremes antiinflamatòries, fàrmacs antidepressius o tractaments antifongs, si havien pres cafè o cervesa i si feien servir productes per aturar la caiguda dels cabells.

Font: Muy Interesante