Des de fa molt temps, els ous venen marcats per la data preferent de consumició i per una serie de números.
Sabeu el que indiquen?
A l’imatge podeu veure la distribució d’aquest codi:
El primer número es refereix a les condicions alimentàries i de viure de la gallina:
0 = producció ecològica, les gallines es mouen amb llibertat i un 80% de la seva alimentació prové de l’agricultura ecològica.
1 = Aire lliure, també amb llibertat, però essent la densitat de l’exterior del galliner inferior a 4 m2 cada una.
2 = A terra, fins a 12 gallines per m2 .
Si fa calor moltes moren d’asfixia. No estan en gàbies, però mai surten a l’exterior. Se’ls hi talla el bec per a no agredir-se mutuament.
3 = En gàbia, on les gallines viuen en un espai de 600 cm2 per a cada una (mens que la superfície d’un foli de paper).
Se’ls hi talla el bec i com que trepitgen els cables del terra es fereixen i fan malformacions a les potes.
Els següents dígits indiquen:
El país, el codi del productor, el codi de la província, del municipi i l’explotació ganadera del municipi.
Els que comencen amb el dígit 3 són els que més es consumeixen.