05/11/2018

RECEPTA DE LA SETMANA! ATREVEIX-TE AMB FILET!

 

filet en salsa

 

Recepta del Filet de Vedella amb salsa de bolets! 🍲

Si vols preparar un plat gourmet , a continuació, t’ensenyaré a elaborar un deliciós rellom de vedella en salsa de xampinyons. No et perdis la recepta!

Ingredients

Per a la salsa de xampinyons
1 dent d’all
1/2 ceba
250g de xampinyons sencers
Pebre negre mòlt
Julivert picat
Oli d’oliva
1/2 got de brandy o conyac

Per al filet mignon:
2 cebes
1 got de brou de cap de bestiar
Oliï d’oliva
1 got de vi negre
1 patata
2 cullerades de mantega
Surt
Pebre negre mòlt
1 tros de rellom de vedella
Elaboració pas a pas:

Elaboració de la salsa:
Pela la ceba i l’all i pica molt bé.
Renta els xampinyons i retira les zones que són impossibles de netejar, atès que sempre queda en aquestes una mica de terra.
Fes-los a làmines i col·loca en una paella un doll d’oli d’oliva.
Posa el foc alt i quan estigui calent, fregeix les dents d’all fins a daurar i tira la ceba. Distribueix molt bé amb una cullera de fusta i quan agafi sabor, aboca una mica de sal. Deixa sofregir durant uns minuts.
Afegeix el pebre negre mòlt al gust i les làmines de xampinyons.
Tira una mica més d’oli i sal si fos necessari i remou molt bé amb la cullera.
Quan els xampinyons s’hagin estovat, agrega el conyac i deixa cuinar a foc mitjà durant vuit minuts.
Elaboració del filet mignon:
Pica les cebes i col·loca-les dins d’una cassola amb una mica d’oli d’oliva.
Quan estiguin daurades, agrega el got de vi negre i deixa reduir fins a la meitat.
A continuació, tira el brou de cap de bestiar i deixa reduir novament fins a la meitat i cola la salsa de vi.
Pela la patata i rallala, i cuina en la paella per tots dos costats amb una mica de mantega i sal, fins a obtenir una truita de patates fina.
Posa sal i pebre al filet i fes-ho a la planxa fins al punt que tu desitgis.
Banya amb la salsa de vi i els xampinyons. Decora amb unes fulles de julivert i gaudeix.