12/01/2018

Recomanacions per coure els calçots

És temps de calçots i calçotades així que, si teniu un espai per fer-ne, sempre és divertit coure els calçots amb la família o els amics. Però aneu amb compte, perquè per coure calçots se n’ha de saber! Us deixem algunes recomanacions bàsiques:

  • S’han de coure amb sarments de vinya perquè els donen un gust molt més bo. Si no en tens, sobretot fes-los amb flama viva.
  • Els calçots s’han de cremar bastant, i després s’emboliquen en paper de diari. No els deixis massa temps sense servir! (màxim 15-20 minuts).
  • NO s’han de tallar les arrels dels calçots. Fent-ho només aconseguirem pelar-los més fàcilment, però genera molts altres problemes que no justifiquen el fer-ho.
  • El segon en importància és utilitzar una salsa molt bona, ja sigui feta per tu, o comprada.
  • Quan serveixis els calçots, fes-o en unes teules per a calçotada. Aquestes teules no només són per a millorar la presentació, sinó que serveixen per mantenir calents els calçots.
  • La salsa, per suposat, l’hauries de posar en unes salseres per a calçotada, que són especials, una mica allargades, i són perfectes per untar el calçot del tot. Evita els gots de plàstic.
  • I per últim, els pitets per a calçotada, que a més a més d’ajudar a crear un clima molt propici, serveixen per evitar que et taquis amb la salsa, cosa que passa sovint.

Recordeu que a Arderiu La Carn us oferim carn de qualitat per poder acompanyar les vostres calçotades: des de pollastre i conill, fins a porcxai i cabrit o vedella i bou. A més, us recomanem la llonganissa de Valls, una botifarra més prima i més picant que la normal, ideal per menjar amb els calçots.

A la nostra secció Queviures també hi trobareu el carbonet i els aperitius per acompanyar les carns. Croquetes, mongetes, pebrots del piquillo, espàrrecs, barreja de bolets… I no cal dir que també us podem oferir els nostres Elaborats, com els canelons de la mestressa, les ales de pollastre adobades, els rotllets de cuixa de pollastre, els arrebossats… i molt més.

26804440_2102387739992717_8480736117676786048_n

Font: Calsots.com