19/12/2015

Reflexions des de terres del Rin (XI)


Són diferents les forces que convergeixen en la mateixa direcció, símptoma de què no anem per mal camí, només manca que la força, sentit i temps sigui el mateix.

Malgrat anem encara molt dispersos, a poc a poc anem posant llum al llarg túnel, la periodista independent Alba del Campo, ha aconseguit fer un film realment molt interessant  
http://oligopoly.nuevomodeloenergetico.org/  OligopolioOFF, ens mostra la realitat del Poder en majúscula a l’Estat espanyol i les diferents formes de resistència que estan sorgint.

És imprescindible que siguem conscients que existeix una estratègia global, molt ben travada a l’Estat espanyol, una oligarquia amb noms i cognoms, ells han consolidat un conglomerat polític, empresarial i jurídic, legitimat per una fràgil democràcia.

En aquests moments de moviments anarquitzats, els quals estan començant a convergir en el que per simplificar podríem anomenar les forces que estiren l’estaca,... sí, l’estaca, aquella que mai acabar de trencar-se.

En els temps tan canviants que estem vivint podem fer que finalment l’estaca tombi , no en tinguem dubte, el que sustenta econòmicament l’oligarquia és la factura de la llum-gas-aigua, impostos de recapte que els fa poderosos, sense aquests, no són res.

La llibertat en majúscules, la llibertat de les persones i dels territoris serà plena quan siguin part intrínseca d’una unitat, en el film d’Alba del Campo
http://oligopoly.nuevomodeloenergetico.org/ OligopolioOFF , recull una entrevista a un ciutadà danès, l’home tot orgullós ens parla de la coresponsabilitat en les decisions i la propietat de les instal·lacions, quan aquest binomi és una realitat, tot és possible, és la fórmula de les empreses municipals de serveis o bé de les cooperatives. És per aquest motiu que la lluita política municipalista és del tot imprescindible, experiències reeixides en tenim a molts indrets, poso com a exemple una vall de la Selva Negra, Schönau, un territori definit de convivència ciutadana, http://www.ews-schoenau.de/genossenschaft.html, una cooperativa ciutadana gestiona tota la xarxa elèctrica i la calor de la vall, o bé La ciutat d’Hamburg http://www.hamburgenergie.de/privatkunden/oekostrom/recentment va decidir recuperar tota la gestió de l’energia en majúscules de la ciutat, o des de fa dos anys l’empresa Electicitéd’Strasbourg http://www.es-energies.fr torna a ser 100% municipal, i està impulsant projectes de transició energètica real, tots en benefici dels ciutadans i del planeta.

En definitiva el film posa blanc sobre negre la realitat espanyola, una societat on la llibertat ha continuat segrestada fins i tot en els temps dits de democràcia, l'oligarquia espanyola va saber reaccionar a la mort del dictador. Però els temps estan canviant i si estirem fort, amb ciència, planificació i ordenació del País/Països, segur que tomba, tomba i tomba.