19/12/2015

Reflexions des de terres del Rin (XIV)


La paraula alemana (Schwarmenergie) defineix un nou model d’Eenergia intel·ligent per a una nova era energètica, agafant com a referència el concepte faunístic dels estols d’ocells, de peixos, insectes, etc en que tots de manera individual però amb un objectiu comú arriben a crear construccions i objectius de perfeccions increïbles, com els rusc de les abelles, un eixam aparentment caòtic i anàrquic consegueix nivells de perfecció sovint difícils de creure. Aquest és el concepte de Schwarmenergie promogut per a una de les empreses independents més importants de generació d’energia a Alemanya.

El mercat de la energia està canviant. El futur pertany a les energies renovables i les unitats de gestió distribuida. Aquest concepte és ja un gran éxit a Alemanya. Per a nosaltres  i tots els que lluitem des de fa molts anys contra el canvi climàtic i per a aconseguir la substitució de les fonts d’energia fóssil per fonts renovables descentralitzades el model de Schwarmenergie és el camí a seguir.

Però el canvi d’energies planteja reptes: El Sol no sempre el tenim disponible, tampoc sempre bufa el vent i no sempre plou de manera regular, per això moltes instal·lacions indiviuals i centres d’acumulació d’energia han d’interconectarse entre si. Les energies renovables necessiten d’aquesta formulació de subministre interconectat que garanteixi el subministre en continu i amb les seves variacions horàries i estacionals.

Centrals fotovoltaiques individuals a les nostres teulades, micro-generació eòlicao parcs eòlics, centrals de biomassa regionals o micro-cogeneració amb pelletsde fusta que ens aportencalor / freda xarxes descentralitzadesi electricitat per a la nostra Xarxa Intel·ligent, controladaper experts en programari que han desenvolupat el concepte intel·ligent Schwarmenergie, totes les centrals de producció descentralitzadaes converteixen en una complexa i eficientxarxa. Un concepte revolucionari que genera l'energia necessària per al nostre benestar. Tot això de manera descentralitzada i altament adaptable a tot tipus de territori.