22/08/2021

Restaurante Bonanova

Tardor 2023: 1.001 visites

Al número 103 del carrer Sant Gervasi de Cassoles, gairebé tocant a la Plaça Bonanova de Barcelona, està ubicat el Restaurant familiar Bonanova.

Els germans Herrero, Adolfo, a la sala, atent al client, proposa el millor plat del dia, aconsella i ajuda a triar, Carlos, al capdavant de la cuina, amb un bon equip i la nova cuina de gama alta Charvet, dissenyada per a ells, en forma d'illa i integrant alguns elements exclusius. Estrenada fa un any quan varen reobrir després del confinament, apostant pel millor producte de temporada. I Cristina, qui porta els números perquè tot quadri.

Els tres germans varen prendre el relleu dels pares, Adolfo Herrero i Pilar Salvador, originaris de Terol, qui varen començar, amb tota la família, l'emblemàtic restaurant del barri del Sant Gervasi, a l'any 1964, amb llargues jornades i sense vacances.

El Restaurant Bonanova és una “casa de menjars” on trobaràs el millor producte de temporada i d'origen amb elaboracions tradicionals, gormandes, apresses o incorporades de la cuina “casera i familiar”.

El restaurant està situat en un edifici modernista, conegut com Café del Norte i més tard com Cal Tonet, Els Billares, El Casinet, era lloc de trobada i de reunió dels veïns i les colles d'amics fins que als anys seixanta els pares dels germans Herrero varen iniciar el restaurant.



Els agradar recordar que el nom del carrer “Sant Gervasi de Cassoles” significa cases “soles” fent referencia a les cases que es feia la burgesia barcelonina quan buscava un lloc d'estiueig a prop de Barcelona com també seria l'antic carrer major de Sant Gervasi, provinent d'un camí que passava un temps vora la riera i que el municipi convertí en carrer eixamplant-lo, l'any 1849. Per Joan Coromines l'origen és en la idea de l'olla, cadolla, gorja (avenç o pas entre cingleres), format en cassola. El significat de cassola escau perfectament a l'orografia i la hidrografia primitiva de Sant Gervasi.

El restaurant Bonanova ha conservat l'encant de tots aquests anys, ha mantingut els elements que l'atorguen carisma, prestigi i alhora una decoració renovada i actual.

El restaurant té tres espais: l'entrada amb portes de fusta i vidre et convida a entrar a un espai acollidor, un petit rebedor, com si fos una talla fred separa el menjador, on hi havia el billar, ara, substituït per una gran taula i d'altres per diferents comensals.




En aquest menjador s'ha conservat l'antiga barra on pots prendre un cafè o un aperitiu; les prestatgeries, o altres records com l'antic número de telèfon de cinc xifres o “un millón” endollat i a punt d'una partida; el terra hidràulic amb un disseny que recorda alguna obra d'Esher, o l'escala interior, amb la barana de ferro, que comunica el restaurant amb l'habitatge familiar; el segon espai és un menjador interior, decorat amb rajoles blanques i amb dibuixos d'ocellets blaus que combina amb la paret crema i una il·luminació càlida. Diferents il·lustracions com les d'Opisso, el dibuixant i cronista d'un temps, o d'altres autors s'exposen a la sala, les neveres amb les aigües minerals, els vins i caves de les DO Catalunya i de diferents DO d'Espanya, o una ceràmica de Terol, verda i marró, al costat de la llar de foc, et recorda l'origen familiar; un passadís comunica aquest menjador amb la cuina i la terrassa exterior, espai molt agradable. El terra d'aquest passadís el va idear i fer el pare dels germans Herrero amb peces de marbre de les taules del Casinet que s'anaven trencant formant un bonic collage i record, al final, el tercer espai, la terrassa exterior.





Es recomanable fer reserva. 
Una taula rodona, en un corner del menjador, per un dinar d'aniversari d'un diumenge durant "el curs".
Adolfo, el cap de sala, va seure una estona amb nosaltres, comentant la carta, suggerint i recomanant els millors productes dia que podíem trobar a la carta.

Per començar uns "bocaditos" de pasta de full farcits de chistorra
Les croquetes de la casa, d'espinacs.


Torradetes de pa de vidre, del Forn de Can Bertran, amb mantega i Anchoas Sanfilippo, excels.

Pèsols llàgrima del Maresme...amb panceta , bons, bons.

Carxofes confitada i un punt de brasa: producte, brasa, escames de sal i oli d'oliva verge extra de les varietats morrut, arbequina i Sevilla

.L'amanida de tomàquet, bonitol i cebeta tendra deliciosa.

Trinxat amb tòfona de Terol

El peix arriba al restaurant directe de la llotja com aquest tall de turbot, rèmol o rodaballo de carn ferma i saborosa, a la brasa amb verduretes
Costelletes de xai amb patates rosses


Un flam...de la casa! Que seria de les cases de menjar sense el flam i les postres de la casa.

La resta, ens reservàvem pel pastís d'aniversari Sacher de la Pastisseria Canal, molt a prop del restaurant, on el vàrem comprar i brindar amb un cava Trepat de la família Sans Travé a Solivella.
Per acompanyar el dinar, aigua mineral i vi rosat ecològic, Aurora d'Espiells del Celler Jové i Camps, elaborat amb les varietats de raïm: Pinot, Syrah, i Xarel·lo de la DO Penedès. Bonic color rosa pàl·lid, fresc, afruitat i elegant. El disseny de l'ampolla poder recorda un perfum.
Cafès no vaig fer foto. 
Preu per persona, 65,00 Euros, aproximadament.
Falta la foto del compte

Restaurant Bonanova
Carrer de Sant Gervasi de Cassoles, 103
Tel: 934 171 033
08021 Barcelona
Pàrquing al davant del Restaurant

Transport públic: Bus i FFGC
@rtebonanova