Amb la primavera i per segon any, arriben al Lluçanès les visites guiades de la Ruta del pa. Una ruta que pretén donar a conèixer i educar sobre la importància de la qualitat dels aliments, del seu procés d’elaboració i de la seva correcta ingesta.
Per tant la ruta del pa, és una ruta destinada a seguir els passos de la producció del pa. El pagès i els camps de conreu, el molí fariner i el forner.
La ruta s’inicia amb la visita a una explotació agrícola, Mas Terricabras, on es planten varietats locals de blat per al consum humà. La visita es farà directament al camp de conreu per tal de veure com creix i què és el blat. També, s’introduirà el concepte de varietats locals i el perquè del seu ús.
El segon punt de trobada, es durà a terme en el molí fariner de Puig-oriol a Lluçà, un molí fariner restaurat recentment per a visites, però que encara funciona, ja que hi ha tots els elements i peces. En aquesta visita, es farà èmfasi en el molinat del blat i en les propietats que necessita la farina per a fer un bon pa.
Tot seguit es farà la visita al Forn de Can Pujals. La ubicació d’aquesta és a Sant Boi de Lluçanès. En aquest obrador i forn de pa, s’explicarà el procés de la barreja d’ingredients i elaboració de pa i altres derivats del blat.
Durant aquests mesos de maig, juny i juliol es programen diferents visites guiades amb tast inclòs per qui estigui interessat a conèixer més d’aprop els passos de producció del pa i descobrir una part del Lluçanès.
No us perdeu aquesta oportunitat immillorable per conèixer tot el procés de l’elaboració del pa i descobrir una part del Lluçanès.
Consulteu les dates d’aquestes visites guiades programades dins la nostra agenda.
Per més informació i reserves:
T. 93 888 00 50 / 695 413 874
sdr.consorci@llucanes.cat
L'entrada Ruta del pa al Lluçanès ha aparegut primer a Badabum.