22/06/2018

Servei global de localització IoT per a logística

Sigfox i HERE Technologies han anunciat una col·laboració per desenvolupar i desplegar un nou servei global de localització basat en l'Internet de les Coses (IoT) que servirà per crear noves solucions tecnològiques, especialment en el sector logístic i de la cadena de subministrament.

Servei global de localització IoT per a logística

Mitjançant aquesta col·laboració, les dues companyies integren la cobertura global de punts d'accés wifi de HERE amb la xarxa global i el motor de geolocalització de Sigfox. Així, empreses i consumidors en general podran localitzar els seus objectes (sense importar el seu nombre o grandària) en qualsevol lloc del món, tant en exteriors com en interiors (com fàbriques o magatzems) sense necessitat de desplegar cap tipus d'infraestructura.

Servei global de localització IoT per a logística

Segons Cisco i DHL, el major proveïdor de serveis logístics, les solucions de localització IoT per als sectors de la logística i la cadena de subministrament podrien arribar a un valor de més de 1,6 bilions d'euros (1,9 bilions de dòlars). Les solucions RTLS (Real Time Location Services) actuals no són sempre una opció viable pel seu elevat preu i la baixa autonomia de les seves bateries. La col·laboració de Sigfox i HERE facilita l'adopció d'aquest tipus de tecnologies i, per tant, de solucions de monitoratge i geolocalització, per part d'empreses que abans no s'ho podien permetre. A més, aquest nou servei, a causa de l'abast global de les dues companyies, permetrà als usuaris recopilar dades útils que els permetran millorar els seus fluxos d'enviaments, les condicions del transport de les seves mercaderies i la fiabilitat dels seus serveis. La solució ja ha estat posada en pràctica, per exemple en el transport aeri, la gestió d'equipatges, maletes i béns industrials, la localització de vehicles robats o extraviats, o l'enviament de contenidors.

Servei global de localització IoT per a logística

"L'aliança amb Sigfox ens reforça com un actor principal en el mercat de l'IoT", assenyala Christophe Hamaide, executiu de comptes sènior de HERE. "La HERE Location Suite georeferencia milers de milions de punts d'accés wifi i, gràcies a aquesta col·laboració, podrem localitzar amb gran precisió la ubicació de milions d'objectes connectats a tot el món en els propers anys".
"Aquesta iniciativa és un nou i gran pas per a convertir-nos en el proveïdor de dades IoT industrials més competitiu del mercat", indica Laetitia Jay, director general de màrqueting de Sigfox. "Garantir el menor cost possible en la localització d'objectes és un catalitzador que permet a les empreses del sector logístic aprofitar els beneficis massius de l'IoT per als negocis".Font: RedesTelecom