Ja ha arribat el bon temps i les trobades amb amics i família són del més esperat, i què millor que poder celebrar-ho preparant una bona barbacoa!
Aprofitant els bons preus de la setmana, podem preparar una barbacoa de xai tallat per brasa, botifarra de pagès i botifarra de Valls, una combinació ideal per a un gran dinar amb amics o família.
Alguns consells per coure la carn:
➡️ Les brases han d’estar grisoses o blanquinoses i no hi hagi flama que pugui socarrimar la carn
➡️ Coure la carn amb la temperatura òptima de 80ºC
➡️ No trencar la cadena de fred de la carn, s’ha de mantenir refrigerada fins a l’hora de cuinar-la
➡️ Quan més gran sigui la mida de la peça de carn, més allunyada del centre del foc l’has de posar, per donar-li temps a fer-se de dins. Si la poses a foc viu o quan la graella encara està molt calenta es cremarà per fora i quedarà crua per dins.
➡️ No deixar la carn a prop de la barbacoa abans de posar-la a coure, s’ha d’evitar cuinar-la indirectament en condicions no òptimes
I un cop cuita, a disfrutar i saborejar la nostra carn!