27/03/2017

Tesla farà funcionar la ‘Gigafactory’ amb un parc solar de 70 megawatts

Tesla té previst potenciar la seva Gigafactory a Nevada amb un parc solar de 70 megawatts, segons un document de relacions amb els inversors de la companyia, obtingut per Electrek. El document, que The Verge va confirmar era genuí. Es va donar als analistes durant un recorregut que van fer al gener passat per la Gigafactory. Alhora, Tesla va anunciar que havia començat la producció de cèl·lules de la bateria a la instal·lació.
Els 70 megawatts de panells solars previstos per ser instal·lats al sostre, va ser la notícia més important, i Tesla afirma que serà set vegades més gran que la següent major instal·lació solar al sostre, del món. El pla és que la Gigafactory no vol consumir directament cap dels combustibles fòssils, de manera que la instal·lació solar proporcionarà la major part de l'energia necessària per la instal·lació. Qualsevol excés d'energia generada durant el dia serà emmagatzemada per les bateries d'emmagatzematge d'energia de Tesla del tipus Powerpack per al seu ús en altres moments. És probable que els panells solars els produeixi SolarCity, que Tesla va adquirir a finals de l'any passat.

Tesla farà funcionar la 'Gigafactory' amb un parc solar de 70 megawatts
Tesla Gigafactory Jordan Golson

Tesla diu que té una instal·lació totalment elèctrica, de manera que permetrà una major eficiència i zero emissions de carboni, i també, gran part de calefacció de l'edifici serà proporcionada per la calor residual del procés de fabricació de bateries. Un sistema de circuit tancat d'aigua que recircularà 400.000 litres d'aigua, el que redueix el consum d'aigua fresca en un 80 per cent en comparació amb els processos estàndard, segons la companyia. Una instal·lació de reprocessament de la bateria en el lloc també permetrà que la major part de les cèl·lules de bateries de Tesla pugin ser reciclades en noves cèl·lules.
Quan es completi la fase 2 de la Gigafactory, Tesla espera poder produir 35 GWh de cèl·lules de la bateria i 50 GWh de paquets de bateries cada any (moltes cel·les de la bateria es combinen en un únic paquet de bateries). La producció anual de cèl·lules de la bateria podria ascendir a més de la producció mundial de totes les cel·les de la bateria de ions de liti durant el 2013, i seria suficient per proporcionar emmagatzematge d'energia per a uns 500.000 Model 3.

Font: The Verge