28/10/2016

T’imagines un futur com el de la pel·lícula ‘Her’?

A la pel·lícula Her, en Theodor manté una relació amb el seu assistent de veu del mòbil. És clar que molts també se n’enamorarien de seguida si tingués la lluminosa veu d’Scarlett Johansson, tal com passa al film.

Bromes a part, en poc temps podrem fer com a Her i parlar amb el nostre telèfon per demanar-li tasques. Google ha presentat al seu Assistant, un sofisticat sistema d’intel·ligència artificial que ens porta a imaginar-nos el nostre futur més immediat.

Fins ara, els assistents de veu s’han limitat a complir ordres puntuals i directes com “truca” o “desperta’m a les 7”. Però amb la intel·ligència artificial podran oferir-nos informació més rica i basada en el context. El cervell artificial del dispositiu donarà la resposta més precisa gràcies a tenir en compte el context de la conversa.

Assistant pot entendre’ns quan li repreguntem fent referència a una pregunta anterior i, tot i ser només el començament, Google ja ha mostrat que pot reservar-nos taula, fer-nos anotacions a l’agenda i avisar als comensals.

El següent salt serà tenir assistents de veu a casa per demanar-los música, les notícies, un taxi…  Apple, Google i Amazon ja han fet o estan fent incrusions en aquest terreny.

Font: El País