15/02/2018

Truc per congelar la carn picada en racions

Moltes vegades, quan comprem carn picada, la congelem per mantenir-la en estat òptim durant setmanes. El problema arriba quan necessites només 150 gr perquè aquell dia menges sol o perquè només la vols per acompanyar un plat de pasta.

La solució és congelar la carn en un format pla, perquè no ocupi gaire espai al congelador, i a porcions petites perquè puguis utilitzar només la quantitat que necessites, deixant la resta congelada per a properes ocasions.

Tant si la vols per fer hamburgueses, salsa bolognesa com per preparar pilotilles, aquest truc t’anirà molt bé. I el procés és molt senzill. Simplement col·loquem la carn dins de la bossa de congelació, la tanquem bé i l’aplanem, deixant-la ben repartida i en forma rectangular.

Amb l’ajuda d’una broqueta de fusta o una regla, marquem les porcions d’uns 100 gr, apretant sobre la bossa i fent una espècie de quadrícula. Una bon mesura seria congelar paquets de 600 gr i així surten 6 porcions de 100 gr cada una aproximadament, la quantitat suficient per a una hamburguesa individual o per acompanyar altres receptes.

Després es posa la bossa al congelador, col·locant-la acuradament perquè no marxin les marques, fins que estigui ben congelada. Així, quan necessiteu carn picada, només heu d’obrir una mica la bossa, tallar i descongelar les racions que necessiteu fent una petita pressió.

Què en penseu? Us sembla un truc pràctic?😊

1366_2000

Font: https://www.directoalpaladar.com/tecnologias-de-conservacion/truco-para-congelar-la-carne-picada-por-raciones