Doncs aquí està:
Ingredients: - Per 2 persones -Si hi ha més persones a taula repetir-, m'agrada fer-les d'aquesta mida
3 ous de gallines felices.
2 llonzes de pernil del país
3 c/s d'oli d'oliva extra verge varietat arbequina
sal
Una branqueta de julivert o 1/2 llimona per evitar l'oxidació de les
carxofes.
Necessitarem:
Un bol gran amb aigua freda i julivert on posarem les
carxofes a mesura que les anem netejant per evitar que s'oxidin i ennegreixin.
Un ganivet amb punta
Un tallant
Una mandolina opcional
Una forquilla
Una paella
- Paper de cuina absorbent
Preparació i cocció:
Netegem les carxofes de les fulles dures exteriors, amb un ganivet anem repassant fins que arribem al cor, tallem la corona de la
carxofa aproximadament uns 2 cm, repelem la tija, la podem afegir o reservar-la per fer una crema, per últim, tornegem la carxofa i les mantenim en l'aigua freda amb el julivert fins que acabem de preparar-les totes
per evitar l'oxidació.
Eixuguem les carxofes amb un drap de cotó i les laminem amb un ganivet o amb l'ajuda de la mandolina.
Tallem el pernil en trossets.
En una paella posem l'oli d'oliva, afegim els trossets de pernil tallat i
saltegem, tot seguit
afegim les lamines de
carxofes i les
fregim. Les retirem de la paella i les posem en un plat amb paper absorbent.
Trencar els ous i afegir un punt de sal.
Batre els ous lleugerament amb una forquilla just perquè es barregin les clares amb els rovells.
Incorporar les lamines de carxofes fregides.
En la mateixa paella on em fregit les
carxofes, retirar si convé l'excés d'oli, i abocar els ous batuts amb les carxofes a la paella a foc moderadament viu, anem controlant, amb l'ajuda de una forquilla mirar que es vagi couen al punt desitjat.
Amb l'ajuda d'un plat o
“tombatruites” tapem la paella i li donem la volta de manera que la part que encara no és cuita ens quedarà en el fons del plat.
Tornar a posar la paella al foc i si convé afegim un fil d'oli i aboquem de nou la truita fins que estigui feta.
Maridatge: Cervesa o un vi jove
Trepat Carles Andreu. Veure el comentari del maridatge en el post de la carxofa.
Comentari:
Diuen els professionals que la prova irrefutable per saber si una persona saps una mica de cuina és fer una truita a la francesa, també és cert que en molts restaurants quan contracten alguna persona una de les proves és fer una truita a la francesa. No hi ha un altre secret que la pràctica, una bona paella, ous frescos, un bon oli d'oliva, els millors productes i la gana, clar
Que vagi de gust!