08/03/2018

Una empresa sueca ha superat a Tesla, guanyant a Lidl com a client

Durant un important esdeveniment que va tenir lloc al novembre de 2017, el fundador de Tesla, Elon Musk, va presentar al públic el nou camió i semiremolc de la companyia. Les característiques del camió són bastant impressionants. Un recorregut de 800 quilòmetres i més de dos terços de la bateria recarregable en 30 minuts. La producció està programada per començar al 2019, però Tesla, és coneguda pels llargs retards i problemes tècnics de producció.

Una empresa sueca ha superat a Tesla, guanyant a Lidl com a client

Tesla guanya més critiques
Els experts tampoc estan convençuts del nou semi de Tesla. "Musk creu que pot anul·lar les lleis de la naturalesa", va dir l'expert en la indústria Guido Reinking després que el camió es presentés a Business Insider. Segons l'expert, una bateria dissenyada per oferir el rendiment especificat per Musk podria pesar entre cinc i deu tones.
No és només Reinking qui no considera que els plans de Tesla siguin factibles. Molts experts ara són crítics amb les visions d'Elon Musk, sovint no ha complert en el passat amb les expectatives dels analistes i inversors.

Una empresa sueca ha superat a Tesla, guanyant a Lidl com a client

I si bé Tesla crida l'atenció amb les esmentades dificultats de producció amb el model 3 i plans com el camió i el nou vehicle de carretera, una petita empresa de Suècia ha superat discretament al gran competidor nord-americà.

La sueca Einride pren un enfocament diferent

Una empresa sueca ha superat a Tesla, guanyant a Lidl com a client

Einride va ser fundada per Robert Falckm fa cinc anys, als 30 anys, era responsable de la producció de motors de Volvo en nou fàbriques de tot el món, segons el Süddeutscher Zeitung. Però la seva veritable passió eren camions autònoms i elèctrics. Ja ha treballat en un projecte de recerca sobre automòbils autònoms a la Universitat de Stanford, on va plantejar la idea bàsica per a Einride.
El primer resultat va estar llest des de l'estiu del 2017: el prototip d'un camió autopropulsat, que està completament equipat amb bateria, i amb això l'empresa ja té més per demostrar que Tesla.
Segons el Süddeutscher Zeitung, Falck va invertir un total de 3,5 milions d'euros en el seu inici, els diners procedents de les seves pròpies butxaques i inversors privats. A més, és més ràpid i més econòmic que un inici per implementar idees noves.

Una empresa sueca ha superat a Tesla, guanyant a Lidl com a client

Va aconseguir crear el T-Pod. No disposa de finestres i cap cabina de conductor i amb 15 paletes estàndard que s'adapten a la bodega. El rang és "només" a 200 quilòmetres, però això no és cap problema. Tan aviat com no s'hagi de pagar un conductor, no costarà més diners si el camió ha d'aturar-se i carregar-se.

Una empresa sueca ha superat a Tesla, guanyant a Lidl com a client

Segons l'informe, Einride ja té un primer client: la cadena de supermercats Lidl. Al llarg d'aquest any, els magatzems de botigues a Suècia seran subministrats per les T-Pods.
Això revela la diferència d'estratègia en comparació amb Tesla. Einride no ven els seus camions als camioners, sinó que vol guanyar les pròpies empreses com a clients. Els empresaris supervisaran els vehicles i els controlaran de forma remota en situacions crítiques.

Font: Business Insider