22/11/2017

WhatsApp permetrà fer enviaments de diners a altres mòbils

L'última versió beta de WhatsApp integra una nova funció per enviar i rebre diners a través de l'aplicació.

WhatsApp permetrà fer enviaments de diners a altres mòbils

Al mes d'agost passat en només una setmana varem ser testimonis de bastants moviments interessants per part de les grans tecnològiques. Facebook va llançar Watch, la seva pròpia plataforma de vídeos en línia per competir amb YouTube. YouTube, per la seva banda, va anunciar la seva pròpia eina de comunicació instantània. I WhatsApp ha creat (en beta, de moment) una funció que permetria als usuaris enviar-se diners entre sí, similar a la que WeChat ofereix a Àsia. WhatsApp vol entrar en el món dels pagaments mòbils?.

WhatsApp permetrà fer enviaments de diners a altres mòbils

Poc ha transcendit encara sobre aquesta nova funcionalitat, batejada com WhatsApp Payments. "Transferències immediates banc a banc", es pot llegir en la captura de pantalla que va córrer durant uns dies per la xarxa. Les transferències es portarien a terme a través d'UPI, una plataforma de pagament que té la seva pròpia aplicació per Android.
Es tracta, recordem, d'una versió de prova. No està disponible i no hi ha informació oficial de quan ho estarà.

WhatsApp permetrà fer enviaments de diners a altres mòbils

Amb aquest pas, WhatsApp (propietat de Facebook) donaria un nou pas en la recerca de fonts d'ingressos. L'evolució recent de l'app de missatgeria instantània més popular del món, amb més de 1.000 milions d'usuaris actius, l'allunyen d'un simple xat i l'apropen a una xarxa social (en lloc de fotos, ja es poden col·locar vídeos com a perfil), un servei de veu sobre IP i videotrucades. Fins i tot una plataforma d'ofertes laborals (segons una enquesta d'Adecco, un de cada cinc treballadors espanyols ha rebut ofertes a través de WhatsApp o li han contactat per aquesta via per oferir-li una ocupació).
A Espanya, nou de cada deu internautes fa servir WhatsApp, segons el Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) corresponent al quart trimestre del 2016.

Font: Expansión