03/05/2018

Xing Mobility Miss R: El superesportiu oriental de 1.360 CV

El món dels superesportius està ple de concept cars i d'idees que es van quedar en res, en no arribar mai a la línia de producció. No obstant això, la companyia taiwanesa Xing Mobility està desenvolupant el seu model elèctric des de fa més d'un any i, a la vista dels prototips, podria estar a punt molt aviat per la seva comercialització.

Xing Mobility Miss R: El superesportiu oriental de 1.360 CV

Les últimes imatges i el vídeo demostren que el vehicle asiàtic s'atreveix amb l'asfalt, però també amb la pols i la brutícia dels camins. De fet, en l'enregistrament, es poden veure les capacitats tot terreny d'aquest atípic vehicle d'altes prestacions: el Xing Mobility Miss R.
Xing Mobility Miss R, competidor de Tesla
Malgrat aquest nom estrany, el Miss R s'anuncia com el "primer superesportiu elèctric amb capacitats tant per la carretera com tot terrey". Gràcies a una configuració específica que inclou parafangs i pneumàtics tot terreny, el Miss R es pot conduir per pistes i camins, en disposar d'una major altura lliure a terra. No obstant això, el fabricant encara no ha informat sobre el temps i els elements necessaris per canviar els esmentats parafangs i pneumàtics.

Xing Mobility Miss R: El superesportiu oriental de 1.360 CV

Sota el capó, hi ha un propulsor elèctric, amb 1.360 CV de potència, desenvolupat pel mateix fabricant taiwanès. Els rumors apunten que serà capaç d'accelerar, de 0 a 100 km / h, a només 1,8 segons, superant al Tesla Roadster. Així mateix, arribaria als 200 km / h en tan sols 5,1 segons. No obstant això, la marca assegura que aquesta tecnologia també ha estat desenvolupada per un altre tipus de finalitats, no només automobilístiques.

Xing Mobility Miss R: El superesportiu oriental de 1.360 CV

Xing Mobility, solucions de mobilitat elèctriques
De fet, amb una configuració similar, també es podrà veure un camió de 3.500 quilos per al transport de mercaderies; un prototip inicial, denominat Mr. T, que ja s'ha vist i presenta un aspecte bastant "cridaner". Royce IC Hong, CEO i cofundador de l'empresa, promet que "el Miss R no és només un cotxe per divertir-se, sinó que també és la plataforma per a futurs projectes de Xing Mobility, en matèria de vehicles elèctrics".

Xing Mobility Miss R: El superesportiu oriental de 1.360 CV

Immers en la fase de proves, el Miss R es mostrarà a la convenció AutoTronics Taipai, en la que es podrà veure una unitat que inclou bateries refrigerades. Es comenta que aquestes bateries estarien compostes per 98 mòduls i 4.116 cèl·lules, submergides en un fluid específic (3M Novell 7200 Engineered Fluid), per assegurar un rendiment òptim. Segons apunta la companyia, la bateria es podria substituir per una altra en menys de cinc minuts, cosa que sembla bastant útil.Font: Motor1